Generation Z Being an Aware Digital Citizen eTwinning Projesi Medya Terimleri Sözlüğü Aktivitesi Tamamlandı.

"GenerationZ Being an Aware Digital Citizen" eTwinning projesi kapsamında, öğrenciler gazetecilik terimlerini araştırarak ortak Medya Terimleri Sözlüğü çalışması ile sayfalarını tasarladılar. Gazeteciliğe dair kavramları öğrendiler; daha bilinçli bir haber izleyicisi oldular.

10.04.2022 250

Dezenformasyon, medya etiği ve siber güvenlik konularında farkındalık ve bilinç geliştirmeyi hedefleyen uluslararası eTwinning projesi "Generation Z Being an Aware Digital Citizen" kapsamında öğrenciler ortak okullar ile işbirliğinde Medya Terimleri Sözlüğü hazırladılar. Tüm okulların iştiraki ile dijital ortamda hazırlanan sözlük ile öğrenciler gazeteciliğe dair bir çok kavramı ve kapsamı araştırarak öğrendiler. Bu terimlerin tanımlarını ve açıklamalarını içeren dijital sözlüğü tasarlarken çeşitli Web 2.0 araçlarını ve yabancı dil bilgilerini kullandılar. Bu sayede öğrenciler, daha farkında ve bilinçli bir medya takipçisi, haber izleyicisi oldular. Eleştirel ve yaratıcı düşünce, yazım, ifade becerilerinin geliştirildiği aktivitede medya etiği farkındalığı ve medya okuryazarlığı bilgisi kazanan öğrenciler, değerler eğitimi edinmiş oldular.

10-04-2022

10-04-202210-04-202210-04-202210-04-2022