"GÖZÜM KULAĞIM" ULUSAL ETWINNING SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNDE BİZ DE ÖĞRETMENLERİMİZ İLE YER ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ.

"Gözüm Kulağım" Projesi, görme engelli öğrencilerin LGS ve YKS'de ihtiyaç duydukları denemeler ve konu anlatımları ile özellikle GETEM sisteminde kayıtlı olmayan 100 temel eser ve görme engelli öğrencilerimizin merak ettikleri güncel roman, hikaye vs. gibi kitapların seslendirmelerini yapmak amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerinin ve öğretmenlerinin yapacağı çalışmaların planlanması, düzenlenmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik bir sosyal sorumluluk projesidir. Öğrencilerin sosyal sorumlulukların bilincine vararak, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin görme engelli gençlere yıllarca kullanılabilecek kaynak bankası oluşturmaları amaçlanmaktadır. 

07.02.2022 565

Okulumuzdan Fatma Aslangören ve Asuman Erdan öğretmenlerimizin yer aldığı ulusal projede, 2022 LGS ve YKS'ye hazırlanan görme engelli öğrenciler için kalıcı olmak üzere konu anlatımlı, soru bankası, denemeler ve güncel okuma kitaplarının sesli platformlara aktarılacaktır.
Üretilen kaynaklara erişen görme engellilerin projemizden haberdar olması bu sosyal girişimin sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacaktır.
Ayrıca projede yer alacak engelsiz öğrencilerde yardımlaşma bilinci, kalıcı bir eser ortaya koyma hazzı oluşacaktır. .
Engelsiz öğrenciler arasında sinerji oluşacak, empati kurmalarına katkı sağlayacak ve sosyal sorumluluk bilinciyle yapılacak projeler artış gösterecektir.
Dijital platformlardan kaynak üretimi stüdyoda üretimin güç olması nedeniyle az olan kaynak sayılarında artış sağlayacak ve bu tür sosyal girişimlere ilham kaynağı oluşturacaktır.

 

07-02-2022
07-02-2022