"Meeting at Weaves Duygulardan Dokumalara" Kilim Dokuma Etkinliği ile Öğrenciler Kültürel Mirasa Sahip Çıkıyorlar.

 Etwinning Avrupa Projesi "MEETING AT WEAVES DUYGULARDAN DOKUMALARA" ile öğrencilerimiz kültürel mirasımız olan Kilim Dokumacılığı Sanatına sahip çıkıyorlar.

17.12.2022 353

Etwinning Avrupa projesi "Meeting at Weaves Duygulardan Dokumalara",  kültürel miras olan dokumacılık sanatının öğrencilere tanıtılması, ata mirası olan bu kültürel değerin önemini fark etmelerini sağlamak, kilim dokumalarını sağlayarak yaparak öğrenme metodunu benimseyen, hem kendi ülkemizden hem Avrupa'dan liselerle ortak yürütülen bir çalışmadır. Projeye okulumuz  iki ekip olarak dahil olmuştur. Birinci ekip danışman öğretmen Nuran DİKER yönetiminde, ikinci ekip danışman öğretmen Simru PAMUK yönetiminde uyum içerisinde çalışmaktadırlar.

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu, çeşitli kültürel altyapıya sahip olmuştur. Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde yer alan kilim dokuma sanatı geçmişten günümüze kadar Anadolu kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Unutulmaya yüz tutmuş kilim dokuma sanatını, farklı kültür ve özelliklere sahip genç nesil öğrenciler ile birlikte yeniden oluşturmak ve gelecek kuşaklara aktarmak proje konusunu oluşturmaktadır. Her kesimden farklı kültür ve özelliklere sahip bireylerin bulunduğu Anadolu'da bu farklılığı bir farkındalık olarak yansıtmak için öğrencilerin yapacağı kilim dokuma çalışmalarını bir araya getirerek bir bütün halinde ürün ortaya çıkarılacaktır. Çalışmada da özgün ifade biçimlerinin örneklenmesi ile bir araya getirilecek çalışmaların bireyleri temsil ettiği varsayımı neticesinde farklılıklardan oluşan bütünün önemi amaçlanmıştır. Yapılacak kilim dokuma çalışmasında farklı renkler ile temsilen her bir bireyin önemli ve farklı olduğunu yansıtmak önem arz etmektedir. Farklı kültür ve bireyleri temsilen yapılacak bu proje çalışmasının örnek teşkil edip duygusal farkındalık ile alana katkı şikardır.

17-12-202217-12-202217-12-202217-12-202217-12-202217-12-2022