WORLD WITHOUT BOOKS ETWINNING PROJESİ KISA FİLM ÇEKİMİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ.

"World Without Books" Uluslararası eTwinning Projesi kapsamında okul takımımız, ortak kısa film çekimi etkinliğini başarıyla tamamladılar. Ünlü bilim kurgu yazarı Isaac Asimov'un bir kısa hikayesi olan "The Fun They Had" eserini ortak okulların takımları ile filmleştiren ekibimiz; yönetmenlik, senaryo yazarlığı, aktörlük, kameramanlık gibi tüm görevleri planlayıp, faaliyete geçirdiler ve filmi çekimini tamamladılar.

15.03.2022 243

Fransa, İtalya ve Türkiye'den birçok okulun ortağı olduğu uluslararası eTwinning Projesi "World Without Books", bilimkurgu yazarı olan Isaac Asimov'un "The Fun They Had" adlı kısa hikayeyi ve Ray Bradbury'nin "Fahreneit 451" adlı romanı incelemek üzerine tasarlanmış bir bilimkurgu edebiyatı projesidir. Öğrenciler değişik ülkelerden ve ülkemizden değişik şehirlerden okulların öğrencileri ile yürüttükleri çevrimiçi projede, birçok aktiviteyi ortak ve eşzamanlı yaparak takım çalışmasını ve dijital araçları etkili kullanmayı öğrenmektedirler. Yabancı okulların katılımı ile dili İngilizce olan projede öğrenciler ortakları ile yabancı dilde iletişim kurarak ve aktiviteleri bu dilde yaparak gelişim sağlamaktadırlar. Kısa film çekimi aktivitesinde öğrenciler eğlenerek ürettiler, sorumluluk aldılar ve film çekimi sürecini başından sonuna kadar kendileri başarıyla yönettiler. İşbölümü, planlama, zaman ve mekan yönetimi, teknolojik gelişim, sanatsal yaratıcılık, takım çalışması gibi birçok 21. yy. becerisini kazandılar. Öğrencilerimizi bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

15-03-202215-03-2022
15-03-202214-03-202214-03-202214-03-2022